mandag den 14. september 1970

Nyt fra Hjemmemissionsrådet

Mandag den 14. september holdt hjemmemissionsrådet sit efterårsmøde på Betaniahjemmet i Århus. Efter en grundig drøftelse af sommerens fællesarrangementer gik man over til planerne for den kommende tid.

EFTERÅRETS KREDSSTÆVNER

afholdes i oktober og november. Det endelige tidspunkt aftales mellem værtsmenighederne og de tilrejsende talere. Nogle steder vil stævnerne omspænde en weekend, andre steder vil man tilrettelægge det hele om lørdagen.

Følgende menigheder blev nævnt som værtsmenigheder: Ålborg, Vejle, Holbæk og Neksø. I Ålborg deltager fru Margrethe Askholm og Frede Brandt. I Vejle: Fru Margrethe Askholm og Erik Kristoffersen. I Holbæk: Johannes Særmark og Eigil Carlsen. I Neksø: Johannes Særmark og Poul Poulsen.

Stævnerne tilrettelægges under hovedemnet: Kirken og den enkelte.

KIRKELIG VOKSENUNDERVISNING 
blev også drøftet på mødet. Rådet vil gerne gøre opmærksom på den nye fritidslovs muligheder. I flere menigheder er man igang med arrangementer af denne slags.

BIBELSTUDIEMATERIALE
Svend Åge Holm vil skrive fire bibeltimer ud fra Efeser-brevet og Eigil Carlsen vil skrive fire ud fra Hebræerbrevet. De første vil udkomme inden længe.

FREMMEDE PRÆDIKANTER
Rådet mente ikke det er påkrævet, at der tilrettelægges rejseruter for omrejsende prædikanter. Derimod vil man gerne hjælpe med at skaffe fremmede prædikanter til de menigheder, der ønsker at afholde en møderække. Vi anbefaler også at nabopræsterne bytter prædikestol engang imellem.

SOMMEREN 1971
er allerede belagt med en hel del fællesmøder og stævner. Der kan nævnes: Kirkedagene, der formentlig skal afholdes i Haslev med et deltagerantal på maximalt 1000. Her vil der sikkert være en del fra vor kirke, som ønsker at være med.

M.Y.A. har planer om en landslejr til næste sommer. Der arbejdes med samme planer hos M.S. og M.P. Sommeren 1971 vil sikkert også byde på et Ashram, ligesom tilfældet har været de senere år. Det særlige punkt i næste sommers program bliver kirkens årskonference, der tænkes afholdt under nye former.

Da man endnu ikke med sikkerhed kan beregne tidspunktet for denne årskonference, må den øvrige planlægning for sommeren vente til årskonferencen er fastlagt.

ÅRETS MÅL
i Hjemmemissionsrådets indberetning til årskonferencen i København nævntes et mål, som man i dette år vil arbejde frem imod. Målsætningen lyder således: »At bringe det enkelte menneske - inden for som uden for kirkens rækker i kontakt med livets Herre«. Alle rådets medlemmer vil gerne gøre mere - og gøre mere effektivt, for at nå fremad mod dette mål.

Desværre er det her, som på så mange andre områder, at enhver indsats koster penge. Vi blev derfor enige om, at lægge sagen frem for vore menigheder. Om kort tid afholdes 1. kvartalskonference. Ved denne anledning bevilger menighederne et bestemt beløb til evangelisation.

Disse bevillinger udgør hjemmemissionsrådets væsentligste indtægtskilde. Må vi bede menighedernes finanskomiteer om at overveje om dette beløb ikke kan forhøjes, således at kirkens evangeliserende arbejde ikke skal lammes på grund af økonomien.

Med disse resultater fra hjemmemissionsrådets møde sendes de venligste hilsener til alle vore medlemmer ud over landet.

Robert Nielsen.

Bragt i Kristelig Talsmand, 3. oktober 1970

Ingen kommentarer:

Send en kommentar