lørdag den 26. september 1970

Konferencens første møde med det nye bispepar

Biskop Ole Borgen hilste centralkonferencen i en bevæget og kort tale:
— Trods forskellige meninger er det Kristi kærlighed, som binder os sammen. I det nye samarbejde må vi tænke på John Wesley's ord »I har kun en ting at gøre, at frelse sjæle«.
Centralkonferencen havde mange store øjeblikke. Et af dem oplevede deltagerne lørdag formiddag, da man første gang skulle hilse på den nyvalgte biskop og hans frue.

Biskop Ole Borgen og frue var ankommet til København natten til lørdag med fly fra Geneve kl. 00.15. Selv om ankomsten ikke var blevet annonceret, var der dog mødt en stor repræsentation frem i Kastrup lufthavn for at tage imod, og der var hjertelige og store smil fra begge sider.

Tre biskopper ledsagede det nye bispepar
Men den officielle modtagelse skete den efterfølgende formiddag. Biskop Friedrich Wunderlich indledede sessionen kl. 11 og kaldte konferencen til samling. Derpå bad han biskopperne Franz Schafer, Ernst Sommer og Armin Härtel om at hente og ledsage det nye bispepar ind til konferencen, hvor den store forsamling, der fyldte hele kirken, rejste sig til velkomst.

Biskop Wunderlich ønskede biskop Ole Borgen hjerteligt velkommen til en solbeskinnet konference, som nok havde båret præg af stærkt forskellige meninger og opfattelser, og biskoppen fortsatte:
— Det er en stor glæde for mig at kunne forsikre dig for, at du har hele den samlede konference bag dig. Det er en utrolig lykke for en biskop at vide, at et samlet folk, en samlet konference står bag én. Jeg vil gerne lykønske dig med den konference, du nu er blevet leder af. Jeg har personligt været glad for de nordiske konferencer og vil gerne her understrege min taknemlighed over den saglige og kærlige ånd, som jeg har fået en så stærk fornemmelse af her i de fem årskonferencer.
Derpå hilste biskopsrådets repræsentant, biskop Gerald Kennedy, den nye biskop. Han sagde, at han så ofte under sin tre ugers rejse i de skandinaviske lande havde hørt Ole Borgens navn i forbindelse med biskopsvalget, så han ville være blevet meget forbavset, om en anden var blevet valgt. Biskop Kennedy udtrykte i sin hilsen bl. a.:
— Denne centralkonference har brug for en ung mand, en stor mand. For hvert gram ære, som følger med biskopsembedet, er der et pund ansvar. Men fællesskabet blandt kirkens biskopper — og for din kone blandt vore hustruer — hører med til det vidunderligste, jeg kender.
Vi må udfore opgaverne i fællesskab
Biskop Ole Borgen hilste derefter i en bevæget og kort tale den konference, som havde valgt ham til at lede Metodistkirken i Norden:
— Trods alle forskellige meninger om sager og problemer er det Kristi kærlighed, som binder os sammen. Når vi nu går ind i det nye samarbejde, må vi tænke på John Wesleys ord: »I har kun een ting at gøre — at frelse sjæle«. Hvad så med den verden, som ligger udenfor vore kredse? Har vi noget ansvar for dem? Ja, Wesley sagde én ting mere: »I skal sprede hellighed«. Og det hører også med til vor opgave i dag.
Således som Aron og Hur støttede Moses’ arme, da han stod på klippen og så Israel i kamp, føler jeg i denne stund, at jeg har behov for støtte. Opgaverne som ligger foran er ikke for en enkelt mand. Det er en opgave, vi må udføre i fællesskab.

Biskop Borgen bad forsamlingen synge med på salmen »Et kald du gav mig, Gud«.

Biskoppens frue, fru Martha Borgen, hilstes blandt andet med en buket blomster, der overraktes af biskoppens sekretær, frk. Berit Karlsson. Også bispefruerne Wunderlich og Hagen fremstilledes for konferencen. Biskop Wunderlich overlod derpå konferencens ledelse til biskop Borgen.

Henning Bjerno.

Bragt i Kristelig Talsmand, 9. oktober 1970

Ingen kommentarer:

Send en kommentar