fredag den 4. september 1970

Centralkonferencen i Jerusalemskirken d. 24. - 27. september 1970

At der er ekstraordinær centralkonference i Jerusalemskirken, hvor vor nye biskop skal vælges, er vist nu blevet klart for enhver af vore venner.

Nogle har spurgt om, hvad der skal foregå, og om der er ting, som alle kan deltage i. Ja, der er, og det er værd at lægge mærke til og tage del i disse ting.

Torsdag den 24. september kl. 19,30 er der velkomstmøde, hvor biskop Wunderlich kommer med sin velkomsthilsen til konferencen, og hvor pastor Kåre Lunde fra Centralkirken i Oslo taler. Der bliver solosang og korsang og frit samvær i krypten bagefter.

Fredag den 25. september kl. 9 holdes nadverandagt, hvor biskop Friedrich Wunderlich mindes vore afdøde biskopper, Raymond J. Wade og Odd Hagen.

Kl. 16,30 er der paneldiskussion om vort nordiske samarbejde, hvor der er deltagelse fra alle de nordiske lande.

Kl. 19,30 er der evangelisk møde, hvor vore lægfolk fra de nordiske lande har ordet. Der er igen frit samvær i krypten efter mødet.

Lørdag den 26. september kl. 9 vil rektor ved pastoralseminariet, København, L. Brøndum, tale om: Frelsesforkyndelse i dag.

Kl. 14 er der en samtale om emnet: »Åndelig fornyelse«.

Kl. 19,30 arrangeres en festaften med kirkespil i Danmarks tekniske Højskole.

Søndag den 27. september kl. 10 prædiker biskop Gerald Kennedy, der er biskopsrådets udpegede repræsentant til konferencen.

Kl. 14 er der biskopsindvielse, der udsendes af Nordvision til Sverige og Danmark.

Der vil bagefter blive anledning til at hilse på den nye biskop.

Der fremkommer mere detaljeret program for interesserede, og vi vil meget gerne opfordre vore venner til at komme og være med ved denne enestående lejlighed. Ind imellem de ovenfor nævnte offentlige møder er der forhandlinger, hvor forretningerne afvikles.

Der vil komme gæster fra andre lande som før nævnt, biskop Schafer fra Schweitz, biskop Ernst C. Sommer fra Vesttyskland og den for nylig valgte biskop Armin Haertel fra Østtyskland og sandsynligvis Alexander Kum fra Estland.

Vi vil få lejlighed til at høre dem ved forskellige anledninger. Så der er nok at tage del i for den, der vil følge lidt med i det, der rører sig i kirken ude og hjemme i dag. Vi håber at se rigtig mange gæster.

Erik Kyst.

Bragt i Kristelig Talsmand, 4. september 1970

Ingen kommentarer:

Send en kommentar