Gå videre til hovedindholdet

Fru Anna Marie Nielsen

Anna Marie Nielsen
(1872-1953)
Fru Anna Marie Nielsen, f. Andersen, enke efter pastor Chr. Nielsen, var datter af husejer Anders Jensen, Odense, og fødtes i Odense d. 18. januar 1872.

I sin tidlige ungdom fik hun forbindelse med Metodistkirken. Det var især pastor J. J. Christensen, der blev Guds redskab til at ledt hende ind i bevidst gudsforhold igennem Metodistkirkens møder i salen ved Albani bro og i Sct. Jakobs kirke.

I forbindelse med kirkens årsmøde i Odense traf hun den unge, begavede og gudfrygtige præst, pastor Niels Carl Christian Nielsen, og de to unge knyttede den forbindelse, der varede i 53 gode år. Den 24. november 1893 blev de viede.

Medens hendes mand tog energisk fat på de mange opgaver, der blev betroet ham at tumle med som præst i kirken, og ofte var på rejse, passede hun hjemmet og børnene, der voksede op i hjemmet og gjorde samtidig sit til, at menighedens medlemmer og venner kunne finde sig hjemme i deres hjem og gerne kom der.

Skønt hun beskedent holdt sig tilbage, fik hun dog, grundet på kirkens flyttesystem, en stor berøringsflade med vort folk, idet hun som prædikantens hustru kom til at færdes i menighederne i Esbjerg, Løkken, Hjørring, Sct. Jakob, Odense, Rudkøbing, Frederikshavn, Århus, Vejle og Horsens.

— Hendes stille fordringsløse optræden, hendes afgjorte gudsforhold og rene karakter var med til at danne den dybe resonansgrund i børnenes sind, der bevirkede, at de gik i forældrenes spor og blev Gud og kirken tro. Hun hørte til de stille i landet, der betød rigtig meget for både hjem og menighed.

Efter at pastor Chr. Nielsen 1937 var trådt i udtjent forhold, boede døtrene Margrethe og Elise sammen med forældrene i Horsens, og det vakte glæde og opmuntring, når Erik Uhrup med familie, Esther eller Johannes fra Kanada kom på besøg.

En lignende indflydelse øvede de gode breve fra datteren Karen i USA. Vennerne i Horsens husker særlig godt de festlige anledninger, da der var »åbent hus« i hjemmet på pastor Nielsens fødselsdag.

Efter hendes mands død d. 18. juli 1946, blev fru Nielsens helbred svagere og svagere, og hendes to hjemmeværende døtre plejede hende kærligt. Kræfterne ebbede langsomt ud, og døden fandt hende rede.

Den 17. november 1953 fik hun hjemlov, og d. 21. november blev hun under stor deltagelse begravet fra vor kirke i Horsens.

Æret være fru Nielsens minde!

Mindeord bragt i Årbog for Metodistkirken i Danmark 1954

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Søster Ane Thomsen

Søster Ane Thomsen 2. marts 1879 - 31. august 1959 Søster Ane Thomsen blev født i Stenum den 2. marts 1879. Hvornår søster Ane begyndte på sygeplejen, ved jeg ikke, men 1909 meldte hun sig til Bethaniaforeningen under forudsætning af, at hun måtte beholde sit arbejde som hjemmesygeplejerske i Løkken og omegn. Efter en sygdomsperiode i 1912 kom hun til Frederikshavn, hvor hun gik i privatpleje, indtil hun i 1921 fik ansættelse på »Fremtidshåb«, et nyt børnehjem sorterende under Centralmissionen. Hjemmesygeplejen var en god forberedelse til arbejdet i et stort hjem med mange børn, og søster Ane har fyldt sin plads som få. Hun elskede sine børn, delte sorger og glæder med dem fra den dag, de kom ind, og så længe hun levede. Søster Ane og hendes børn, svigerbørn og børnebørn havde den glæde, at hun fik lov at opleve sin 80 års dag, og det var en festdag for dem alle. Mere end 40 børn og svigerbørn kom med gaver, sange og blomster og ikke mindst med tak for kærlighed og forbøn ge...

Anton Bast

Anton Bast fødtes i Løkken den 8. september 1867. Hans forældre var skomager Nicolai Thomsen Bast og hustru Dorthea Marie Kjeldsen. Hjemmet var — som mangfoldige andre dengang — fattigt. Der var 12 børn, og det kneb ofte med udkommet. En journalist skrev engang om Anton Bast: „Allerede som 8 års dreng måtte den lille Anton ud at tjene hos bønderne. Han har selv fortalt mig, at hans første kongelige løn for en hel udslagen sommer var, siger og skriver, 4 (fire) kroner og et par træsko..." Efter sin konfirmation var Anton Bast en tid fisker, senere kom han i manufakturlære. Men meget tidligt stod det ham klart, at han ville læse til præst i Metodistkirken, og det kald kom han ikke udenom. Han blev optaget på kirkens nyoprettede teologiske skole i København, hvorfra han dimitteredes i 1890 og blev ansat ved menigheden i Vejle. Han var da 23 år gammel. Den længste virketid uden for København havde han i Odense, og her oplevede han en virkelig stor tid. Han gjorde sig på mange m...

Officielle Hverv

Superintendent J. J. Christensen - del 8 Af C. Nielsen I Sommeren 1873 blev der paa Initiativ af den nye Superintendent Karl Schou afholdt et Distriktsmøde i Svendborg, hvortil de ordinerede og uordinerede Menighedsforstandere samt en Del Hjælpere i Menighederne — ialt en halv Snes Personer — havde givet Møde. Dette var Begyndelsen til den lange Række Distriktskonferencer, Missionair-Møder, Biskopsmøder, Præstemøder, Aarsmøder, Missionskonferencer, Aarskonferencer, Efteraarsmøder m. m. — Navnene har været forskellige — der har været afholdt siden. I „Historisk Aarsskrift“ 1933 Side 51 har Pastor Mann givet en interessant Skildring af dette første Møde og hvilken Betydning det fik for Virksomheden. Til denne henviser jeg. Forhandlingerne ved disse Møder var ofte ret livlige, men det syntes ikke, som J. J. Christensen har taget synderlig aktiv Del i dem udover at læse den skrevne Indberetning fra den Menighed, han betjente, hvilket var Skik og Brug i adskillige Aar, og Afhandl...