Gå videre til hovedindholdet

Pastor Jens Frederik Jensen

Frederik Jensen
Pastor Jens Frederik Jensen fødtes 9/6 1888 i Vindinge pr. Roskilde.

I sine unge Aar virkede Br. J. som Trafikassistent, først i Nordvestsjælland og senere paa Bornholm.

I 1914 blev han gift med Boghandler Ibsens Datter, Dagny Mariane Ibsen i Rønne. En Tid derefter kom de i Forbindelse med Metodistkirken, og efter en dybtgaaende Omvendelse sluttede de sig til Menigheden i Rønne, hvor de paa forskellig Maade gjorde en betydelig Indsats.

Br. Jensens Hjerte var dybt grebet af den Frelse, han havde oplevet i Troen paa Jesus Kristus, og han vidnede gerne om den rige Glæde og Fred, der var bleven ham til Del, og af Hjertet tog han Del i Arbejdet.

Deres Hjem stod altid aabent for Menighedens Venner og for Mennesker, som søgte Herren; og intet syntes dem for godt, naar det gjaldt Menighedens Vel.

Br. J. følte nu Kaldet fra Gud til helt at ofre sin Tid og Kraft i Herrens Tjeneste, og i 1918 opgav han sin Stilling ved Jernbanen og drog til København for at arbejde i Centralmissionen og samtidig være Medhjælper i Golgatha Menighed.

Noget senere kom Br. J. til Vejle og dernæst til Aarhus, begge Steder udførte han et udmærket Arbejde i Menighederne og særligt iblandt Ungdommen. I Vejle samlede han de unge Mænd og stiftede unge Mænds Klub, der kom til at betyde meget for mange af de unge. I Vejle forestod han ydermere Ekspeditionen ved vort Bogforlag.

Næste Plads for Virksomhed blev Frederikshavn, og dernæst blev Br. J. Forstander for Løkkens Menighed. Her havde han fire rigt velsignede Aar. Næste Ansættelse blev Slagelse og sluttelig Randers, hvor hans Sygdom tvang ham til at nedlægge sit Hverv som Menighedsforstander.

Under Br. J.s Tid i Slagelse købte han et Badehotel, som han drev i en Del Aar. Noget senere optog Br. J. atter Arbejdet i et Par Aar i Centralmissionen. Men i de sidste Aar havde Br. J. sin Gerning ved »Arbejde adler«, og om end dette Arbejde ikke var en Forkyndergerning, havde han stor Interesse for Evangeliets Udbredelse og Menneskers Frelse.

Med Br. J.s Helbred, som i de senere Aar ikke var saa godt, gik det stærkt nedad Bakke, og den 7. Maj gik han hjem til Gud.

Han havde den store Glæde, at han, inden han lukkede sine Øjne, fik Lov at se sin yngste Datter, Tove, tage imod Kaldet til at blive Hedningemissionær.

Han var fortrolig med Tanken om at skulle slippe sine kære og alt i denne Verden for at drage hjem til Hvilen, som Herren har beredt dem, der elsker ham. Han var glad i Troen paa Jesus Kristus til det sidste og var vel beredt til Opbruddet.

Maa Herren trøste og velsigne Fru Jensen og Børnene i deres store Sorg og berede dem til Gensynet.

Ære være Br. Frederik Jensens Minde iblandt os.

Ejler Sørensen.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Anton Bast

Anton Bast fødtes i Løkken den 8. september 1867. Hans forældre var skomager Nicolai Thomsen Bast og hustru Dorthea Marie Kjeldsen. Hjemmet var — som mangfoldige andre dengang — fattigt. Der var 12 børn, og det kneb ofte med udkommet. En journalist skrev engang om Anton Bast: „Allerede som 8 års dreng måtte den lille Anton ud at tjene hos bønderne. Han har selv fortalt mig, at hans første kongelige løn for en hel udslagen sommer var, siger og skriver, 4 (fire) kroner og et par træsko..." Efter sin konfirmation var Anton Bast en tid fisker, senere kom han i manufakturlære. Men meget tidligt stod det ham klart, at han ville læse til præst i Metodistkirken, og det kald kom han ikke udenom. Han blev optaget på kirkens nyoprettede teologiske skole i København, hvorfra han dimitteredes i 1890 og blev ansat ved menigheden i Vejle. Han var da 23 år gammel. Den længste virketid uden for København havde han i Odense, og her oplevede han en virkelig stor tid. Han gjorde sig på mange m...

En Salme fylder 100 Aar (1947)

Abide with me. — Bliv du hos mig Bliv du hos mig, naar Natten stunder til, og Mørket om mig snart sig sænke vil, naar anden Trøst og Hjælp maa fjerne sig, du store Hjælper, bliv da nær hos mig. Snart kan min korte Livsdag ebbe ud, og midt i alt jeg faar mit Vandringsbud, alt om mig skifter og forandrer sig, o, du, som ej forandres, bliv hos mig. Hver Stund jeg trænger, Herre Gud, til dig, kun du kan lede mig paa Livets Vej, kun for dit Blod vil Satan vige bort, bliv da hos mig, o, Krist, i Natten sort. Naar du er nær, jeg kender ingen Frygt, i Smil og Graad jeg hviler hos dig trygt, Dødens og Gravens Nat jeg ænser ej, naar du, o, Herre, bliver nær hos mig. Naar Øjet brister, vis mig da dig selv, lys mig og led mig over Dødens Elv, Jorden forsvinder, Himlen aabner sig: I Liv og Død, o, Herre, bliv hos mig. H. F. Lyte / Anton Bast Den engelske Salme, »Abide with me«, som findes oversat til Dansk i vor Sangbog, Nr. 287, fyldte i September 100 Aar. Salmen,...

Betaniakirkens første 25 år

FESTSKRIFTET BETANIAKIRKEN 1892-1917 Ved N. P. Nielsen Indledning og forhistorie MED oprigtig Tak til Gud og hans Venner udsendes dette lille Festskrift i Anledning af, at Betaniakirken, Møllegade 7 i København for 25 Aar siden blev bygget og indviet, og fordi den siden har været et godt Hjem for Metodistmenigheden paa Nørrebro. Vi haaber, at Festskriftet ved at bringe et lille Pust fra svundne Dages Kampe og Sejre maa glæde og inspirere alle Kirkens Venner, unge som ældre og hjælpe dem til endnu større Sejre i Fremtiden. De svundne Arbejdsaar fortæller, at Herren ogsaa paa Nørrebro har benyttet Metodistkirken til sin Sags Fremme, og meget tyder paa, at han fremdeles vil bruge den herude og muligvis til endnu større og mere gennemgribende Ting. I de 25 Aar har Menigheden mange Gange staaet som en ung drømmende Helt, der støttet til de smaa vundne Sejre planlagde og profeterede om de store Sejre, Fremtiden skulde blive vidne til. — Gid den altid maa planlægge i Tillid ti...