torsdag den 30. april 2015

Søster Marie Wemmelund

Marie Wemmelund
1887-1974
Søster Marie Wemmelund fødtes 30. april 1887 i Dørking ved Give af metodistforældre og hendes fader var lokalprædikant i Give menighed.

Hun døde 22. august 1974 på Betaniahjemmet i Århus, hvor hun havde udøvet sin livsgerning efter at have været prøvesøster fra 1917.

Ved årskonferencen i Frederikshavn i 1921 blev hun indviet til sin tjeneste som Betaniasøster.

Søster Marie har gennem en lang årrække tjent Betaniaforeningen og været trofast og pligtopfyldende næsten udover hvad man kunne forlange af et menneske.

De fleste af søster Maries arbejdsår er lagt i menighedsplejen og hjemmesygeplejen, og da hjemmesygeplejen i midten af Soerne overgik helt til sygekasserne, påtog søster Marie sig en opgave som fast nattevagt på Betaniahjemmet i Århus, indtil hun blev pensioneret.

Da hun gennem det meste af sit liv havde levet på institution, besluttede hun som pensionist at få sin egen lejlighed og husførelse, og først da helbredet begyndte at svigte, flyttede hun ind på hjemmet i Århus, hvor hun tilbragte sine sidste år.

Fra sin tid som hjemmesygeplejerske havde søster Marie en meget stor vennekreds blandt mange af byens borgere, og de belønnede hendes trofasthed ved stadig at komme at besøge hende.

Et rigt liv i tjeneste for Gud og medmennesket fik søster Marie lov at leve. Vi vil ære hendes minde.

Henry Minet

Mindeord bragt i Årbog for Metodistkirken i Danmark 1975

Ingen kommentarer:

Send en kommentar