lørdag den 11. juli 2015

Fru Emily Jacobsen

Emily Jacobsen
Emily Jacobsen, født Stuart Staig, Pastor Hermann Jacobsens Hustru, døde i Svendborg den 11. Juli sidste Aar efter nogen Tids Sygdom.

Fru Jacobsen var født i Indien i Oprørsaaret 1857. Hun gennemgik i sin Ungdom en grundig Uddannelse ved en af de højere Skoler og virkede derefter som Missionær og Lærerinde.

Medens hun var i denne Gerning, mødte hun sin senere Ægtefælle, den unge Dansker, der havde været Officer i den britiske Handelsmarine og nu gennem Metodistmissionen var blevet omvendt til Gud og ordineret til Præst i Metodistkirken.

Pastor Jacobsens Sygdom nødte dem imidlertid til at rejse til Danmark for Rekreation og allerede samme Sommer 1883 ansattes denne i Odense, og siden saa Fru Jacobsen aldrig mere sit Fædreland.

Hun fulgte sin Mand gennem alle dennes Ansættelser. Hun var en elskelig Ægtefælle og en sjælden Moder. Ypperligt begavet og fint uddannet fulgte hun den verdensvide Missionsbevægelse og Strømmene i den engelske Verden. Hun og Familien fulgte trofast deres Forbindelser fra de hjemlige Egne, alt imens hun med Tiden slog Rod i Danmark. Hjemmets Sprog var Engelsk, og Sygdom satte som et Gærde om det idylliske Hjemliv, der levedes i Præstehjemmet.

Fru Emily Jacobsens Navn findes sammen med hendes Mands under de første Certifikater for stiftede Epworth-Foreninger, idet Pastor Jacobsen var de danske Epworth-Foreningers første Præsident og Fru Jacobsen den første Sekretær.

Tre Børn laa begravet paa Svendborg Kirkegaard, hvor Fru Jacobsens Støv nu ogsaa hviler til Opstandelsens Morgen. Vor kære Broder Pastor Hermann Jacobsen begræder med sine to gode og trofaste Døtre Savnet af deres Moder.

Vi her i det kolde Nord, som hun altid følte det, skønt hun vandt Hjemfølelse her, vi velsigner hendes Livsgerning og sætter hende med hendes Kære Stævne i Landet, hvor Taagerne er svundne, og hvor aldrig med Sorg igen fra Sjælene Sjælene vige.

Vor Deltagelse følger vor kære, kække Broder Pastor Hermann Jacobsen og dennes to Døtre.

S. S. Rosendahl.

Mindeord bragt i Aarbog for Metodistkirken i Danmark, 1939

Ingen kommentarer:

Send en kommentar