tirsdag den 31. marts 2015

Pastor Lilly Thomsen

Lilly Else Marie Thomsen
(1917-2010)
Metodistkirken i Danmarks
første kvindelige præst
Lilly Thomsen voksede op i Nexø på Bornholm. Hun blev uddannet og virkede som sygeplejerske i en årrække, inden kaldet til en præstegerning fik hende til at sadle om.

I 1963 fik hun som 46-årig ansættelse som hjælpepræst i Metodistkirkerne i Svendborg og i Rudkøbing. Samtidig læste hun de foreskrevne studier og blev i 1967 ordineret som den første kvindelige præst i Metodistkirken i Danmark.

Lilly Thomsen havde efterfølgende ansættelse som præst for menighederne i Hjørring og Brønderslev, i Rønne, i Aalborg og Løkken.

Da hun i 1983 blev pensioneret, vendte hun tilbage til Nexø. Her var hun i en lang årrække fuldt engageret i kirkens liv. De sidste 4 år boede hun på kirkens plejehjem, Betaniahjemmet på Kong Georgs Vej, hvor hun oplevede en kærlig omsorg og et varmt fællesskab. Hun var i en del år formand for Metodistkirkens Kvindeforbund og derved også meget engageret i kirkens missionsarbejde i DR Congo.

Lilly Thomsen døde 16. december på Betaniahjemmet på Frederiksberg i en alder af 93 år. Hun vil blive husket for sin trofasthed i tjenesten som præst og for hendes interesse for naturen. Hun efterlader sig en søster og søskendebørn.

Æret være Lilly Thomsens minde!

Keld Munk

Mindeord bragt i Årbog for Metodistkirken i Danmark 2011

Ingen kommentarer:

Send en kommentar